2  dagen | 4 tot 8 personen | 19 en 20 mei 2018 | 10.00 tot 15.00
Creatieve inspiratie | Persoonlijke ontwikkeling | Ervaren docente |
250 Euro (voor bedrijven is dit ex. BTW)

  • Kom tot een kort verhaal
  • Ontdek verschillende literaire vormen
  • Ontwikkel jezelf en je eigen schrijfstijl
  • Wissel ervaringen uit met andere cursisten

De inhoud
Er zijn veel mensen die schrijver willen worden en aangezien jij dit nu leest, heb jij vast ook zo’n droom. Misschien heb je al verschillende ideeën liggen, of misschien weet je helemaal niet waar te beginnen. Laten we samen de woordkunst induiken en een verhalenbundel schrijven. Iedere les vertrekken we vanuit een bestaand kort verhaal van een gepubliceerde schrijver. We bespreken het verhaal, de stijl en via een opdracht neem je mee wat je wil uit dit verhaal en schrijf je een eigen kort verhaal. Vervolgens kan je dit verhaal thuis verder uitwerken en krijg je feedback van mij en de andere cursisten. Groei samen met hen, luister naar elkaar en vind waardering in elkaars werk. Leer opbouwend kritisch te zijn en merk hoe waardevol kritiek voor jou kan werken.

Persoonlijke ontwikkeling
Schrijven geeft erg veel voldoening en innerlijke rust. Je kunt het beschouwen als een vorm van meditatie, maar het is wel gericht op het doen, het creëren. Het geeft een boost aan je persoonlijke ontwikkeling. Wat in je zit, moet er uit. Leer je innerlijke stem kennen, laat die vertellen, en geef ‘m de sporen doordat je je zintuigen laat werken.
Ik kan je leren om je schrijfstijl te ontwikkelen en hoe je bewuster wordt van je gedachten en alles om je heen. Daarmee kun je jezelf en je talenten opnieuw ontdekken.

Materiaal voor een kort verhaal
We benaderen tijdens deze lessen verschillende ingangspunten voor een goed verhaal. Bedenk je het voorhaal op voorhand of laat je het vanzelf ontstaan? Wat gebeurt er wanneer je schrijft vanuit een personage of vanuit een thema? We maken kennis met verschillende structuren en zullen van gedachten wisselen over wat op welke manier ingezet kan worden. Aan het einde van deze cursus heb je een handvol korte verhalen waar je trots op kan zijn.

19 en 20 mei

Praktisch
Deze inspirerende 2-daagse van 10.00 tot 15.00 (met een uurtje lunch) wakkert je creativiteit aan en helemaal opgeladen ga je aan het eind van de dag naar huis. De verzorgde biologische lunch is sowieso een feestje en onze locatie is een van de meest kunstzinnige van Arnhem Noord, met een grote, inspirerende tuin om het pand heen. Je zou bijna vergeten dat je voor het schrijven komt.

IDEE: Het is  leuk dit te combineren met twee overnachtingen en er een schrijfretraite van te maken! Je kan zelf natuurlijk op zoek naar mooie locatie. Mocht je graag advies willen, dan help ik je graag.

Heb je vragen, mail me gerust even. Eerlijke reviews van eerdere cursisten zijn beschikbaar op deze site.

 

 

Advertenties