Schermafbeelding 2018-09-13 om 10.17.37Lyssa Lietar. Schrijfster en avonturier. Ontdek hier alles wat mij bezighoudt, schrijfoefeningen, nieuwe schrijfcursussen en verhalen van cursisten. Blijf op de hoogte door deze website te volgen. (Klik op de volg-knop rechts)

OVER LYSSA
Mijn naam is Lyssa Lietar. Ik ben geboren in Gent- België. Mijn kleurrijke jeugd bracht ik door onder de drie torens van het prachtige Gent en hoewel dat altijd mijn thuishaven zal zijn vond ik het op mijn 24ste hoog tijd om een ander land een kans te geven. Ik verhuisde naar Nederland met zijn vlakke velden en mondige inwoners om er theater te studeren. Ik leef samen met de liefste muzikant (ahum stoere!) en onze twee katten; Wolf en Salvador.

“Leef je leven zoals in de mooie films. Als het regent krijg ik zin om te zoenen en bij het avondeten hoort kaarslicht. (Ook bij frietjes.)”

OVER LYSSA EN HAAR LIEFDE VOOR SCHRIJVEN
Als kind was ik dat meisje dat tijdens de pauze liever binnen bleef om haar huiswerk af te maken of een1 nieuw boek uit te lezen. De zondagen bij mijn grootouders bracht ik lezend door terwijl er klassieke muziek op de achtergrond speelde. Niemand die me dan uit mijn fantasiewereld kon halen. Al zo lang ik mij herinner schrijf ik. Ik volgde verschillende schrijfcursussen, werkte als journalist voor een modeblad en veel van mijn vrije tijd besteed ik aan het ontwikkelen van verhalen of het verbeteren van mijn schrijfstijl.

In 2015 ging ik de leuke uitdaging aan om voor het eerst een roman te schrijven. Verba volent, scripta manent. Dit voelde als thuiskomen en ik besloot vol voor het schrijven te gaan. Na enige voorbereiding werd ik in 2016 aangenomen op de schrijfopleiding Creative Writing bij Artez in Arnhem.

Dit is al een hele hap, maar mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag! Je mag altijd een berichtje sturen via mijn contactpagina.

Liefs, Lyssa

Advertenties

5 gedachten over “Over Lyssa

  1. Hi Lyssa,

    Je blog is echt superleuk geworden! Helemaal je eigen ding nu! Superhandig en interessant ook die schrijfoefeningen:)! Als jij niet aangenomen wordt op die schrijfopleiding dan weet ik het ook niet meer ;o! xoxo

  2. Hallo Lyssa,
    Ik loop al een tijdje rond met het idee een boek of boekje te schrijven. Ik vind het moeilijk om een keuze te maken uit de lessen en mogelijkheden die je aanbied daar ik een specifiek verhaal heb. Graag zou ik daarover met jou in contact komen daar jouw site mij het meest aanspreekt en wat bij mij zou kunnen passen. Ik laat mijn gegevens achter en wacht op een reactie. vriendelijke groet Annemiek Laros

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s