In de foyer van een theater zit een meisje. Ze heeft een plastic verpakking in haar handen. Het is een doorschijnende bak met daarin een kant en klare Surinaamse roti. Met haar ene hand probeert ze het net te hete plastic folietje van de randen te scheuren. De folie zit te vast en de gele saus spettert omhoog.
Voordat ze zich bekommert om de bak vol warm voedsel kijkt ze rond door de foyer. Dan kijkt ze naar haar shirt. Het rode shirt heeft nu op hoogte van haaGerelateerde afbeeldingr borsten een geelbruine vlek. Ze zet de bak neer en steekt haar vingers in haar mond. Met speeksel probeert ze de vlek eruit de wrijven. De vlek wordt groter en donkerder. Dan merkt ze de al wat ingedroogde vlek op die al wat langer in haar shirt zat. Het lijkt op een aardbeienyoghurtvlek. Ze herhaalt het ritueel met het speeksel nog een keer en stopt daarvoor vluchtig nog eens haar vingers in haar mond. Eigenlijk is het nu een grotere vlek geworden. Ze kijkt de foyer weer rond, haalt haar schouders op en begint weer te prutsen aan de plastic folie van de magnetronmaaltijd. -Caroline Jansen-


Heb je ook zin om weer wat meer te schrijven? Neem eens een kijkje bij mijn cursussen en vind zo weer de inspiratie en de stok achter de deur om opnieuw mooie verhalen uit je vingers te laten vloeien.

Driedaagse: De vijf zintuigen
We gaan tijdens deze lessen alle zintuigen af en bekijken hoe we ieder aspect kunnen toevoegen aan het verhaal. We maken kennis met verschillende observatievormen en zullen van gedachten wisselen over wat op welke manier ingezet kan worden. Meer informatie.

Zes avondlessen: Verhaal voor een kort verhaal
Iedere les vertrekken we vanuit een bestaand kort verhaal van een gepubliceerde schrijver. We bespreken het verhaal, de stijl en via een opdracht neem je mee wat je wil uit dit verhaal en schrijf je een eigen kort verhaal. Meer informatie

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s