Zijn jullie ook al bezig met het regelen van de kerstfeesten? Wie vroeg jou al wat je gaat doen met oud en nieuw? Het is eigenlijk onvoorstelbaar hoe vroeg het plannen al begint, aangezien we nog niet eens Sinterklaas gevierd hebben. Ik moet er zelfs nog aan wennen dat de bladeren alweer van de bomen vallen.

Maar goed, ik kan en wil niet achterblijven. Wanneer ik nadenk over oud en nieuw, denk ik natuurlijk ook aan het nieuwe jaar. Het begint meteen te kriebelen om nog meer cursussen te geven. Enkele weken terug startte ik weer met een nieuwe groep en het is ontzettend gezellig. Ik heb al enkele mooie verhalen horen voorbijkomen en het activeert ook bij mij weer het schrijfplezier. Ik mag mijn cursisten inspireren en op hun beurt inspireren zij mij. Dat wil ik graag verder zetten.

NIEUWE CURSUSSEN

Na jaren zoeken weet ik eindelijk wat ik wil. Maar ik ontdek dat er in mijn omgeving nog steeds veel mensen zoekende zijn. Daarom ontwikkelde ik ‘Help, ik weet niet wat ik wil.’
Via schrijfoefeningen en collages ga je in gesprek met jezelf en elkaar. Deze workshop is geen therapeutische sessie, maar een creatieve bijeenkomst. We proberen via onze handen het antwoord te vinden op de vraag waar ons hoofd mee worstelt.

Afbeeldingsresultaat voor 2018Om jullie te helpen goede voornemens vol te houden (zoals: ‘ik ga meer schrijven in 2018’) start ik op 16 januari weer de beginnerscursus: Kom tot een goed verhaal. Iedere les vertrekken we vanuit een korte opdracht die je vrij kan invullen en van daaruit schrijf je een kort verhaal. Vervolgens kan je dit verhaal thuis verder uitwerken en krijg je feedback van mij en de andere cursisten.

Enkele weken terug ging ik op stilteretraite. Wat was dat heerlijk. Even aAfbeeldingsresultaat voor griekenlandlles op een rijtje zetten én ook even alles helemaal loslaten. Dit was iets wat ik al jaren wilde doen. Wat ik ook graag zou willen doen is op schrijfretraite gaan naar Griekenland. (Dromen mag he?) Ik denk dat er wel meer mensen zijn die hiervan dromen? Daarom richt ik twee keer een schrijfdriedaagse in (in Nederland), waarin jullie ondergedompeld worden in zintuiglijke ervaringen. De overnachtingen zijn niet inbegrepen, maar ik geef jullie wel graag tips.
2017-02-14 15.24.10.jpg
Jullie kunnen kiezen uit een schrijfretraite in februari of april. De retraite van februari zit wel bijna vol.

Ik ben benieuwd wie ik het komende jaar mag verwelkomen in mijn woonkamer. Tot dan!

Liefs, Lyssa

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s