Er zijn verschillende punten van de ’14 punten om een levendig personage te creëeren’ van Arie Storm die ik zo vanzelfsprekend dat een mini schrijfoefening voldoende is. Vandaag behandelen we zo’n punt.

9. Bestaat pas als het zich met andere personages verbindt en zich tegen andere personages afzet.

Zelfs een personage dat alleen op een eiland zit verbindt zich met andere personages en zet zich er tegen af, of tegen zichzelf. Ga voor jezelf eens na wat jouw favoriete personage doet in zijn verhaal? Tegen wie zet hij/zij zich af, verbindt hij/zij zich?

eiland

Mijn antwoord schrijfoefening 6: Is dit het echte leven of is het fantasie?
De oefening nog niet gedaan? Klik op de link

Ik bekijk mijn spiegelbeeld lang en nauwkeurig. Langzaam vernauw ik mijn ogen, door mijn wimpers heen hou ik mijn spiegelbeeld in de gaten. Doet het wat ik doe? Uit het niets sper ik mijn ogen open, mijn andere ik doet precies hetzelfde. Maar ging het even snel? Ik til mijn rechterhand op, sper hem open en dicht en kijk of mijn spiegelbeeld net zo snel als ik mee beweeg. Ha! Hij gaat langzamer. Of zij. Ik ben vrouwelijk dus mijn spiegelbeeld ook. Zij gaat een tikkeltje, een fractie langzamer. Of niet? Bedenk ik dat maar? Beweeg ik eerst of volg ik mijn spiegelbeeld? Vanwaar komt de impuls?

Schrijfoefening 1: gespleten personage
Schrijfoefening 2: personage in conflict
Schrijfoefening 3: een duister geheim
Schrijfoefening 4: onaardig personage
Schrijfoefening 5: onverantwoord personage
Schrijfoefening 6: brainstormen met jezelf
Schrijfoefening 7: is dit het echte leven of is het fantasie?
Schrijfoefening 8: een kort verhaal in 5 minuten

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s